LEX LUZ- Grillowanie na polanie

LEX LUZ- Grillowanie na polanie
Prognozy ciepłych dni zwiastują intensywny zapach dymu i grillowanych potraw na terenach zielonych. Skwery, parki i łąki wypełnione fanami skwierczącego rusztu to już wrocławska tradycja. W końcu nie każdy ma komfort posiadania przydomowej posesji, czy też bycia działkowiczem. Kulinarne igranie z ogniem dymem, to jednak też potencjalny konflikt z prawem.

 
 
Potrzeba zjedzenia grillowanej kiełbasy bywa silna. Do tego stopnia, że decyzja o potrzebie rozpalenia grilla dopada nas w różnych miejscach i zapada szybko. Czasem to efekt stadny, bo w weekendy tereny rekreacyjne od wczesnych godzin są po horyzont wypełnione zwolennikami rekreacji i gastronomii polowej. We Wrocławiu do najpopularniejszych miejsc takiego spędzania czasu zaliczym z pewnością wały nad Odrą. Nadajemy z Wrocławia,dlatego zjawisko grillowania w plenerze nie umknęło naszej uwadze!

 

W przestworzach sieci znaleźliśmy wiele poradników mówiących o potrzebnych urządzeniach, przydatnych akcesoriach, właściwych potrawach, a nawet… stosownym ubiorze na grilla! Czujemy się w obowiązku, by uzupełnić te informacje także o wiedzę prawniczą. O tym gdzie można rozpalać w kolejnym LexLUZ opowiedział mecenas Dominik Wojciechowski.