Muzyka i jedzenie rodem z Nowego Orleanu – pop-up event we Wrocławiu
W sobotę, 23 czerwca o godz. 16.00 rusza pierwsza w Polsce pop-up restauracja (czyli pojawiająca się i znikająca) z daniami inspirowanymi kuchnią Nowego Orleanu! W niej m.in. cajuńskie i kreolskie potrawy prosto ze słonecznej Luizjany. Do spróbowania w ogródku SoulTrain Klubokawiarni.
Kuchnia Nowego Orleanu to wciąż mało u nas popularny, a prosty i pyszny comfort food: feeria przypraw, tzw. "święta Trójca" świeżych warzyw, orzeźwiające napoje slushies z pokruszonego lodu, owoce morza i kanapki, które powinny zasmakować każdemu miłośnikowi street foodu.
Menu:
Kanapka po'boy w chrupiącej bagietce z kurczakiem, sałatą lodową, naszą wersją sałatki coleslaw, cajuńską remuladą naszej roboty, piklami i chipsami,
Aromatyczne zielone gumbo ( m.in. z selerem naciowym, szpinakiem, zieloną papryką) z krewetkami, podawane z ryżem,
Domowy bezalkoholowy poncz z sokiem żurawinowym, podawany z lodem.
Pop- Up Restauracja: Kuchnia Nowego Orleanu
Soul Train Klubokawiarnia, ul. Bogusławskiego 27 (nasyp)
Wstęp wolny!