Muzyka i jedzenie rodem z Nowego Orleanu – pop-up event we Wrocławiu

Muzyka i jedzenie rodem z Nowego Orleanu – pop-up event we  Wrocławiu

W sobotę, 23 czerwca o godz. 16.00 rusza pierwsza w Polsce pop-up restauracja (czyli pojawiająca się i znikająca) z daniami inspirowanymi kuchnią Nowego Orleanu! W niej m.in. cajuńskie i kreolskie potrawy prosto ze słonecznej Luizjany. Do spróbowania w ogródku SoulTrain Klubokawiarni. 

Kuchnia Nowego Orleanu to wciąż mało u nas popularny, a prosty i pyszny comfort food: feeria przypraw, tzw. "święta Trójca" świeżych warzyw, orzeźwiające napoje slushies z pokruszonego lodu, owoce morza i kanapki, które powinny zasmakować każdemu miłośnikowi street foodu. 

Menu:

Kanapka po'boy w chrupiącej bagietce z kurczakiem, sałatą lodową, naszą wersją sałatki coleslaw, cajuńską remuladą naszej roboty, piklami i chipsami,

Aromatyczne zielone gumbo ( m.in. z selerem naciowym, szpinakiem, zieloną papryką) z krewetkami, podawane z ryżem,

Domowy bezalkoholowy poncz z sokiem żurawinowym, podawany z lodem.

 
Ponieważ mowa o Soul Train Klubokawiarnia, "czarnemu" jedzeniu będzie towarzyszyć czarna muzyka: soul, funk i słoneczny hip-hop. Gotować będziemy na zewnątrz, dlatego zapraszamy na block party do naszego muzycznego ogródka. Tańce mile widziane. 🙂 Zagrają: Kowal, DJ Kaoz.
 
Soul Train Klubokawiarnia to miejsce, jakiego we Wrocławiu jeszcze nie było. Z muzyką inspirowaną kultowym muzycznym programem "Soul Train", koncertami, DJ-ami, kraftowymi piwami, amerykańskimi ciastami i "muzycznymi" autorskimi drinkami.
 
23 czerwca, g. 16.00 – 01.00
Pop- Up Restauracja: Kuchnia Nowego Orleanu

Soul Train Klubokawiarnia, ul. Bogusławskiego 27 (nasyp)
Wstęp wolny!

Gotować będzie Marta Wróbel – dziennikarka ("Polityka", "Ziwerciadło"), reporterka, prowadząca spotkania o Czarnej Ameryce ("AfroAmeryka w TONY) i kulinariach ("Gastro Spotkania"). DJ-ka, pasjonatka czarnej muzyki. Pomysłodawczyni Pop-up restauracji.
 
Link do wydarzenia na FB: www.facebook.com/events/235811557214145/